گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس - اواخر خردادماه سال 90 بود که نیروی زمینی سپاه دست به یک سلسله عملیات برای برقراری امنیت در منطقه شمالغرب زد.
اگرچه سابقه جهاد برای برقراری امنیت در مناطق کردنشین در انقلاب اسلامی به ماههای اول پیروزی انقلاب بر میگردد اما این بار با وجود گذشت بیش از سه دهه از آن سالها، یک بار دیگر پاسداران انقلاب باید خون خود را برای امنیت هموطنان کُرد میدادند.
فتح قلههای امنیت در شمالغرب البته به راحتی نبود چراکه گروهکهای ضدانقلاب با حمایتهای همه جانبه اطلاعاتی و حتی لجستیکی غرب (به سردمداری آمریکا) این بار با تمام توان آمده بودند تا خاک بخشی از ایران را به توبره بکشند.
این عملیاتها که در نیمه اول سال 90 انجام شد، تا اواخر شهریور به طول انجامید تا نهایتا با تقدیم دهها شهید و جانباز در این عملیاتها، بار دیگر امنیت به منطقه بازگشت و گروهکهای ضدانقلاب مجبور به ترک خاک ایران شدند.
گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس، در دومین سالگرد این عملیات در نظر دارد تا طی سلسله مطالبی تحت عنوان «فتح قلههای امنیت» به بررسی جنبههای مختلف و اقدامات صورت گرفته در جهت ایجاد امنیت در این مناطق شمالغرب بپردازد؛ امنیتی که نه با زور اسلحه، بلکه با رویکرد بکارگیری توان مردم منطقه و سازندگی و آبادانی مناطق، بومی شده است.
آنچه در زیر میخوانید مروریست بر تاریخچه، نحوه شکلگیری و کارنامه جنایت بار گروهک تروریستی پژاک که به عنوان شاخهای از حزب پ.ک.ک اقدام به ناامنسازی منطقه شمالغرب ایران میکرد.
این گروهک تروریستی با دستاویز قرار دادن مسایل قومیتی سعی بر آن داشت تا با عضوگیری از میان هموطنان کُرد، علاوه بر گسترش سازمان تروریستی خود، موضوع جدایی طلبی و استقلال منطقه کردستان را نیز با قدرت بیشتری دنبال کند، موضوعی که البته همچون سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب با هوشیاری هموطنان کُرد ناکام ماند.
***
* اعلام موجودیت در نزدیکی مرزهای ایران
گروهک تروریستی پژاک در سال 2003 و با راهبرد جنگ مسلحانه و بهرهگیری از ایدئولوژى مارکسیسم و به عنوان زیرشاخه حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) اعلام موجودیت کرد.
این گروهک تروریستی با استقرار در کوهستان «قندیل» در نزدیکى مرز ایران، تحت حمایت کامل دولتهای غربى به عنوان اهرمی برای فشار سیاسى بر ایران و ناامنسازی محیط پیرامونی آن فعالیت میکرد و اقدامات تروریستی خود را بر مبنای جنگ نامتقارن و چریکی صورت میداد.
سرکرده این گروهک، «رحمان حاجی احمدى» تحت نظارت سازمان اطلاعات آلمان و در این کشور به سر مى برد و رژیم صهیونیستی نیز از مهمترین تامین کنندگان لجستیک این گروهک است که بارها خبر آموزش شبهنظامیان آنها توسط افسران رژیم صهیونیستی و آمریکا منتشر شده است.
در این میان، دولت عراق نیز به دلیل ضعف شدید ساختار فدرالی، قادر نیست که هیچگونه نظارتى را بر عملکرد دولت اقلیم کردستان در این مورد اعمال کند.
آموزش نظامی گروهک تروریستی پژاک
* کشتار 900 نفر از شهروندان و نظامیان ترکیه در سال 2006 توسط پ.ک.ک
در عین حال، گروهک تروریستی پژاک به دلیل داشتن پیوندهاى محکم با رهبران پ.ک.ک، علاوه بر ایران، مایه نگرانی دولت ترکیه نیز هست.
پ.ک.ک (به عنوان ریشه اصلی پژاک) نیز در حال حاضر در سطح جهان به عنوان سازمانى تروریستى شناخته مىشود و از جمله آمریکا نیز این گروهک را به عنوان سازمانى تروریستى شناسایى کرده است.
پ.ک.ک در طول عملیاتهاى گسترده تروریستى و درگیرى با ارتش ترکیه، فقط در سال 2006 حدود 900 تن از شهروندان و نظامیان ترکیه را به قتل رسانده و از این جهت داراى کارنامهاى کاملا گویاست.
در همان درگیرىهاى سال 2006، حدود 1260 قبضه سلاح ساخت آمریکا از اعضاى این گروه به دست ارتش ترکیه افتاد که نشانگر ماهیت حامیان اصلى پ.ک.ک و شاخه ایرانى آن با نام «پژاک» بود.
*تروریسم برای جدایی
تجزیهطلبی از شاخصههای اصلی اقدامات تروریستی گروهک پژاک است و این گروهک نیز در راستاى اقدامات مشابه با پ.ک.ک، از سال 2003 تاکنون دهها تن از شهروندان بىگناه را در عملیاتهاى ضدانسانى خود بویژه درناحیه شمالغرب کشور کشته است.
وجود عبارت «کنفدرالیسم دموکراتیک خلق کُرد» در اساسنامه پژاک به خوبى بیانگر نیت تجزیهطلبانه پژاک براى تشکیل کردستان بزرگ است.
البته پژاک براى آنکه یکسره به تجزیهطلبى افراطى محکوم نگردد، در جاى دیگر اساسنامه از به رسمیت شناختن حق جدایى براى ملت کُرد تحت عنوان حق تعیین سرنوشت در اتحادیه فدراتیو دموکرات ایران سخن مى گوید که سیاستهای فریبکارانه و دوگانه اعضاى این گروه را معین مىکند.
* تلاش برای یارگیری پژاک از میان کُردها
این گروه به صورت بسیار آشکار از چند سال گذشته به آموزش نظامى دختران و پسران در ناحیه کردستان دست زده و آنان را به انجام اعمال تروریستى علیه هموطنان خویش کشانده است.
عملیاتهاى بمبگذارى و کشتن نظامیان و غیرنظامیان، کاملاً بدون هیچ توضیحی بیانگر تروریست بودن گروهک پژاک بوده و فهرست اقدامات تروریستی این سازمان، ساختار نظامى و اساسنامه تجزیهطلبانه آن نیز هیچ تردیدى در این خصوص باقی نمىگذارد.
در ادامه مقاله، ضمن تشریح عملیاتهای نیروى زمینى سپاه پاسداران علیه گروهک تروریستی پژاک به همکاری امنیتی ایران و ترکیه علیه پژاک و پ.ک.ک و نیز حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی از این گروهک پرداخته میشود.
* عملیاتهای ضدتروریستی ایران علیه پژاک
نیروهاى نظامى ایران در واکنش به اقدامات تروریستی پژاک و با توجه به ناکارآمدى دولت مرکزى عراق در تامین امنیت به ویژه در مناطق مرزی، به اقدام گسترده نظامى دست زدند و نیروى زمینى سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از 25 تیر سال 1390 مواضع این گروهک را زیر آتش گلولهباران خود قرار داد؛ عملیاتهای ضدتروریستی که به منظور تامین امنیت مرزها و حفاظت از جان غیرنظامیان، کاملا مشروع و مطابق قوانین بینالمللی بود.
در نظام حقوق بینالملل، مبارزه با جریانهاى تجزیهطلب براى کشورها نه تنها ممنوع نیست، بلکه حفظ تمامیت سرزمینى کاملا مجاز است. این در حالی است که پژاک علاوه بر تجزیهطلبی به تروریسم نیز متوسل شده بود و از طرف دیگر، در هشت سال گذشته اثبات شده بود که دولت عراق و دولت اقلیم کردستان توانایی و اراده لازم را برای مقابله با اقدامات تروریستی پژاک ندارند.
* واکنش هوشیار زیباری به حملات سپاه
در عین حال در مورد عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه گروهک تروریستی پژاک باید گفت پس از این حملات، براى هدف گرفتن اعضاى گروهک تروریستی حیات آزاد کردستان (پژاک) هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق نیز خواستار توقف حملات از سوی ایران شد و نسبت به آسیب دیدن روابط دو کشور هشدار داد. این در حالی بود که حکومت اقلیم کردستان عراق، چشم خود را بر فعالیت و تردد اعضای گروهک پژاک میبست.
* واگذاری زمین به پژاک توسط دولت کردستان عراق
همچنین در واکنش به اظهارات مسعود بارزانى، رئیس دولت خودگردان کردستان عراق علیه ایران، جمهوری اسلامی نیز اعلام کرد که دولت کردستان عراق مقادیرى زمین در اختیار پژاک قرار داده تا از آن براى ایجاد تاسیسات آموزشى و تدارکاتى استفاده کند.
* عملکرد دولت آلمان درقبال عبدالرحمان حاجی احمدی سرکرده پژاک
در جریان عملیاتهای ضدتروریستی ایران، یک پایگاه اصلى پژاک در نزدیکى مرز عراق تحت کنترل نیروهای ایرانی درآمد و در عین حال، جمهوری اسلامی ایران در راستای مهار این گروهک تروریستی، از آلمان خواست تا «عبدالرحمان حاجى احمدى» سرکرده پژاک را محدود یا او را اخراج کند.
نکته جالب توجه اینکه دولت آلمان به عبدالرحمان حاجى احمدى تابعیت آلمانى داده و وی در حال حاضر در آن کشور سکونت دارد.
البته پلیس آلمان در مارس سال 2010، حاجى احمدى را براى مدتى بازداشت و به رغم درخواست ایران برای استرداد، او را آزاد کرد.
حاجى احمدى که 40 سال اخیر را در آلمان زندگى کرده و تابعیت آلمانى دارد نیز اعلام کرد که فشارى در این زمینه از سوى مقامات آلمانى بر وى اعمال نشده است.
این موضوع نشان دهنده بیتفاوتی دولت آلمان به ماهیت این گروهک تروریستی و سیاستهای دوگانه این کشور است.
* جواب رد ایران به درخواست آتش بس پژاک
پس از عملیات ایران علیه گروهک تروریستی پژاک، چندین درخواست آتشبس از سوی این گروهک مطرح شد.
پژاک در بیانیه رسمی اعلام کرد: «در این مرحله از جنگ، بر مبنای مطالبه جناحهای میانجی میان ما و ایران و باور صلحجویانه، تصمیم به اعلام آتشبس گرفتیم. بر این مبنا اگر دولت ایران این تصمیم ما را قبول کرده و اعلام آتشبس کند و آن را مبنا قرار دهد، این تصمیم ما از تاریخ پنجم سپتامبر (دوشنبه 14 شهریور) ساعت 12 بعدازظهر به اجرا در خواهد آمد.»
این پیشنهاد به سرعت از سوى مقامات جمهوری اسلامی ایران رد شد.
در همین حال سرهنگ حمید احمدی سخنگوی سپاه در عملیات شمالغرب با اشاره به این درخواست گفت: «خواسته ما این است که آنها ابتدا مرزهای ما را ترک کنند. در حال حاضر اعلام آتشبس مفهومی ندارد.»
سرهنگ احمدی افزود: «بر اثر آتش سنگین سپاه روی این گروهک تروریستی، آنها درخواست آتشبس کردهاند اما تاکنون تصمیمی از سوی ایران در این خصوص گرفته نشده است.»
سخنگوی سپاه در عملیات شمالغرب کشور تصریح کرد: «اعلام آتشبس با گروهک تروریستی پژاک مفهومی ندارد و خواسته ما این است که آنها ابتدا مرزهای ما را ترک کنند تا بعدا اگر صحبتی لازم است، صورت بگیرد.»
وی با اشاره به بیانیه منتشرشده از سوی این گروهک مبنی بر درخواست آتشبس اظهار داشت: «بیانیه به هیچوجه کامل و واضح نیست و در عین حال، ایران شروط خود برای پایان دادن به حملات علیه نیروهای شبه نظامی پژاک اعلام کرده و تا زمانی که نیروهای دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان در مرز مشترک میان ایران و عراق مستقر نشوند، حمله به پژاک ادامه خواهد داشت.»
نمونه هایی از کارت شناسایی اعضای پژاک
* سرکرده تروریستها زبان زور را می فهمد
عبدالرحیم حاجى احمدى، رهبر گروهک تروریستی پژاک نیز پس از حملات موفقیت آمیز سپاه پاسداران، در مورد آتشبس گفت که این گروه آماده مذاکره با ایران است و بر این باور است که موضوع کردها باید از طریق روشهاى مسالمت آمیز حل شود. وى در گفت وگو با سایت RUDAW این نکته را خاطرنشان کرد که پژاک آماده است سلاحهاى خود را زمین بگذارد چرا که جنگ کمکی به کردها براى دسترسى به حقوق سیاسى و فرهنگى در ایران نمىکند.
عبدالرحمان حاجی احمدی، رهبر گروهک تروریستی پژاک
این سرکرده تروریستها افزود: ما باید راهکارى سیاسى و صلح آمیز پیدا کنیم و پژاک نیز به دنبال حذف دولت ایران نیست.
اظهارات وى در حالى مطرح میشد که دیگر گروههاى کُرد ازجمله حزب دمکراتیک کردستان ایران، همچنان علیه ایران موضعگیرى مىکردند.
پایان قسمت اول
برچسب ها : نظامی ,